Grote huisdieren

Rundvee, schapen en geiten, …

Onze diensten

U kan ten allen tijde op ons rekenen

Als rundveehouder kan u ten allen tijde op ons rekenen voor een volledige opvolging en ondersteuning van uw bedrijf.

Wij verzorgen alle ambulant werk (verlossingen, zieke dieren,…) en proberen in de mate van het mogelijke op afspraak te werken voor zaken die ingepland kunnen worden (bloednames, bedrijfsbegeleiding, vaccinaties,…) Dit maakt het voor u als klant ook aangenamer als u de moeite doet om dieren te separeren of vast te zetten dat er dan ook daadwerkelijk iemand alles ineens kan afwerken.

Soms komt het voor dat wij complexere operaties, zoals koliekoperaties bij kalfjes (“knoop in de darm”) bij ons op de praktijk opereren in de operatieruimte van de kleine huisdieren, hetgeen de prognose zeker ten goede komt.

Veel mensen hebben in de achtertuin wel ergens een of meerdere schapen of geiten lopen om alles te onderhouden. Ook deze herkauwers hebben specifieke zorgen nodig en hebben minstens jaarlijks nood een onderhoud. Voor al uw vragen hieromtrent en alle zorgen van vaccinaties, klauwverzorging, voedingsavies tot parasitaire behandelingen.

  • vaccinaties
  • klauwonderhoud
  • voedingsadvies
  • parasitaire diagnoses en behandelingen
  • natuurlijke verlossingen en keizersnedes

Losgeslagen of verwilderde dieren terug vangen en in de weide krijgen kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig beschikken wij over het juiste materiaal om u hierbij te helpen.  Ons professioneel verdovingsgeweer stelt ons in staat om juist en precies de juiste hoeveelheid anestheticum te injecteren.

Op zoek naar een andere dienst?

Contacteer ons en we bekijken wat we voor u kunnen doen.

CONTACTEER ONS