Over ons

Wie zijn we

ONS TEAM

U kunt rekenen op ons gemotiveerd en gepassioneerd team van specialisten!

KRISTOF MATTHYS
KRISTOF MATTHYSDierenarts
STIJN VAN DER POORTEN
STIJN VAN DER POORTENDierenarts
MARIE PIERRE
MARIE PIERREDierenarts

Kristof spendeerde  een groot deel van zijn jeugd op de boerderij van zijn grootouders en bekwaamde zich zo sterk in de omgang met een diversiteit aan dieren.  Als klein jongetje kwam hij dan ook al snel in contact met de dierenartsen die toen op de boerderij de revue passeerden en die zijn bewondering wegdroegen. Het was dan ook geen toeval dat hij zelf voor dierenarts studeerde.

In 2011 kwam hij na enkele jaren omzwerving terug naar zijn thuisbasis Iddergem waar hij zijn eigen praktijk startte.

Al op zeer jonge leeftijd was Stijn gepassioneerd door alles wat met dieren te maken had. Kippen, vissen, schildpadden, honden, schapen en paarden. Allemaal zijn ze de revue gepasseerd. Ook het leven op de boerderij bij zijn grootouders gaven hem een passie mee voor de fauna en flora. Studeren voor dierenarts was dan ook een logisch vervolg hierop. Na zijn studies werkte Stijn in enkele grote dierenklinieken in Frankrijk waar zich sterk bekwaamde in de grote en kleine huisdieren. In 2013 kwam Stijn terug naar België om samen met Kristof dierenartsenpraktijk ALFAVET op te richten

Marie Pierre studeerde met grote onderscheiding af in 2016 aan de Universiteit Gent als dierenarts optie herkauwers. Direct aansluitend is ze in de praktijk gestapt en heeft ze verder ervaring opgedaan zowel in de kleine als in de grote huisdieren. Ze heeft bijzondere interesse in de chirurgie en de verloskunde van zowel grote als kleine huisdieren.

Haar passie voor dieren was al sinds kleinsaf aan aanwezig. De keuze om dierenarts te worden was dus snel gemaakt. Naast haar liefde voor dieren gaat ze in haar vrije tijd graag gaan sporten. Obstacle runs, een testrit op circuit en bungeejumpen zijn een aantal van haar vele interesses!

Informatie

Om zoveel mogelijk tijd te maken voor u en uw dier en om da wachttijden in te korten raden wij u aan om een afspraak te maken buiten de spreekuren. Wij zijn steeds dag en nacht en op zon- en feestdagen bereikbaar voor spoedgevallen met onze eigen wachtdienst.

U kunt bij ons terecht met al uw: honden, katten, konijnen, andere knaagdieren, vogels, pluimvee, paarden, runderen, geiten, schapen, reptielen, alpacas, … .

  • BTW nummer: 0568512842
  • Maatschappelijke zetel: Hoogstraat 171, 9472 iddergem
  • Rechtsvorm: vvzrl (vereniging) VVZRL ALFAVET
  • Geneesmiddelendepot nummer: DP00102699

OVER DE PRAKTIJK

Dierenartsenpraktijk Alfavet is ontstaan uit de hereniging van een vriendschap die zijn wortels reeds kende op de diergeneeskundige universiteit Gent. In juli 2007 zwaaiden daar dierenartsen Kristof Matthys en Stijn Van Der Poorten af met onderscheiding aan de faculteit diergeneeskunde in Gent.

Zoals dat dan gaat, vervolgt ieder zijn eigen weg. Kristof ging aan de slag in een groepspraktijk in België en Stijn koos voor het avontuur in Frankrijk, waar hij tussen 2007 en 2013 in verschillende grote praktijken de knepen van het vak leerde en zowel honden, katten, konijnen en andere kleine huisdieren alsook paarden en runderen behandelde.

Kristof besloot in 2011 zijn eigen praktijk op te starten in Iddergem. Aanvankelijk lag daar de focus voornamelijk op de grote huisdieren. Toen de praktijk op een gegeven moment te druk werd om alleen bol te werken en Stijn na enkele intense jaren Frankrijk zin had in een nieuwe uitdaging besloten beide vrienden de krachten te herenigen en samen verder te gaan met wat vanaf dan dierenartsenpraktijk ALFAVET genoemd werd. Naast de grote huisdieren, werd ondertussen met veel passie een bloeiende kleine huisdierenpraktijk opgebouwd. In 2016 werd de praktijk dan ook versterkt met dierenarts Marie Pierre om een betere service te kunnen verlenen.

Wij proberen ons steeds voor de volle honderd percent te geven voor u en uw dier. U kan bij ons dan ook zowel dag en nacht als op zon- en feestdagen terecht voor een professionele service naar u en uw dier toe.