5 dingen om je kat te entertainen

Ligt je kat languit in de zetel te slapen wanneer je thuiskomt? Of zit ze net vol spanning te wachten op je aandacht? Hier zijn enkele leuke bezigheden om te doen met je kat:

1. Knutselen

Wc-rolletjes zijn ideaal om mee te knutselen voor je kat! Knip de rolletjes in 3 zodat ze minder hoog zijn en plak ze vast op de grond. Vul sommige kokertjes met brokjes. Zo kan je kat op zoek gaan naar waar de brokjes verstopt zitten en dient ze de brokjes er zelf uit te vissen. Dit zal zorgen voor enkele bezige momentjes! 

2. Vangen

Af en toe moet je kat eens wat energie kwijt kunnen. Zorg daarom voor een spel waarbij een bewegend voorwerp tevoorschijn springt. Denk bijvoorbeeld aan een kartonnen doos met een gat in waaruit je een stok met een pluim laat schieten.

3. Huishoudspeeltjes

Maak bolletjes van aluminiumfolie, daar zijn ze verzot op! Rol de propjes heen en weer door het huis en laat je katten erachter spurten. Ook wattenstaafjes vinden ze enorm plezant om mee te spelen.  

4. Kattenkruid

Kattenkruid of catnip is een perfecte afleiding voor je kat. Het kruid zorgt voor een euforisch gevoel bij je kat waardoor ze constant zal willen knuffelen of het kruid zal willen aflikken. Verschillende speeltjes bevatten kattenkruid of je kan wat kattenkruidspray verstuiven op het favoriete speeltje. Ze zullen er een tijdje zoet mee zijn.

 

Terug naar overzicht