Loading...

Over ons

Historiek van de praktijk

Dierenartsenpraktijk Alfavet is ontstaan uit de hereniging van een vriendschap die zijn wortels reeds kende op de diergeneeskundige Universiteit Gent. In juli 2007 studeerden dierenartsen Kristof Matthys en Stijn Van Der Poorten af met onderscheiding aan de faculteit diergeneeskunde in Gent.

Na het opdoen van de nodige ervaring besloten ze de handen in elkaar te slaan wat resulteerde in de geboorte van dierenartsenpraktijk Alfavet. Omdat het oorspronkeljke praktijkgebouw al snel te klein werd en omdat verdere specialisatie zich opdrong, verhuisden ze in 2021 naar het huidige gloednieuwe kliniekgebouw op de grens van Denderleeuw en Denderhoutem

Lees meer

Kristof Matthys
Kristof MatthysVakdierenarts
Your Content Goes Here
Stijn Van Der Poorten
Stijn Van Der PoortenDierenarts
Your Content Goes Here
Sarah Desmaele
Sarah DesmaeleDierenarts
Your Content Goes Here
Charline Delzenne
Charline DelzenneDierenarts
Your Content Goes Here
Hanne Berwouts
Hanne BerwoutsDierenartsassistente
Your Content Goes Here
Olivier Van Sannen
Olivier Van SannenDierenartsassistent
Your Content Goes Here
jade Coppens
jade CoppensDierenartsassistente
Your Content Goes Here

TRANSPARANTIE
in onze werking

lees meer

Moet je huisdier voor een langere periode bij ons verblijven? Dan ben je op ieder moment van de dag welkom om je huisdier te komen bezoeken. We vinden de zorg en opvolging van jouw huisdier namelijk even belangrijk als jou, dus we nemen je met veel liefde (voor je trouwe metgezel) mee in dit proces.

KWALITATIEVE
en moderne verzorging

lees meer

Wij volgen frequent bijscholingen en specialisaties. Dat is van uiterst belang om op de hoogte te blijven van nieuwe ziektes, apparatuur en behandelingen. Verder richten we onze wachtzaal en kennels in volgens het ‘cat friendly label’, waarmee we de focus leggen op je dier zijn/haar comfort. Een knusse omgeving met opgemaakte matten, warmteregeling en plexiglas kan hier ongetwijfeld niet ontbreken.

DIENSTEN
van A tot Z

lees meer

Voor je pasgeboren huisdier of x-jarige speelse metgezel hebben we een winkel ter beschikking met een uitgebreid aanbod aan speeltjes, kwalitatieve voeding en medicatie, waarvoor je kan aankloppen bij de balie, met vrije toegang. We beschikken o.a. ook over een serene afscheidsruimte waar je in alle rust en vrede afscheid kan nemen van je huisdier, met uitvaartbegeleiding (indien gewenst).

Consultatieruimtes

Zodra je huisdier aan de beurt is, wordt hij/zij binnengeroepen in één van de consultatieruimtes. Deze zijn ruim en voorzien van de nodige apparatuur zodat kleine en grote onderzoeken meteen kunnen plaatsvinden.

Comfortabele wachtzaal

Ben je een tikkeltje te vroeg én zit de voorgaande harige patiënt nog bij de dierenarts, maak het jezelf dan comfortabel in de wachtzaal. Deze is opgesplitst voor katten en honden, zodat beiden elkaar niet voor de poten moeten lopen. Verder is er koffie en water ter beschikking waarmee je voor één van de informatieve entertainment schermen een plekje kan innemen.

Afscheidsruimte

Afscheid nemen is een moeilijk en verdrietig gebeuren. We vinden het uitermate belangrijk voor zowel het huisdier als zijn baasje dat dit in een serene en liefdevolle ruimte gebeurt. Vandaar dat we hiervoor een aparte ruimte hebben ingericht.

Kennels

Voor zowel de katten als de honden zijn er aparte kennels voorzien zodat deze dieren niet met elkaar in contact kunnen komen. Bij de katten is er voor de kenneldeuren gebruik gemaakt van plexiglas in plaats van hekkens om de dieren zoveel mogelijk gemoedsrust en comfort te gunnen. De kattenkennels zijn volledig Cat-friendly ingericht en heel ruim om stress zoveel mogelijk te beperken. De bodems zijn zodanig ontworpen dat zelfs bij een ongelukje vermeden wordt dat dat dieren nat komen te liggen. Alle hokken zijn voorzien van een eigen klimaatregeling en medicinale zuurstofvoorziening zodat ook critical- care-patiënten de aangepaste zorg krijgen die ze verdienen.

uitloopweide

De loopzone is beschermd met een tussenkooi/sas én volledige omheining zodat de dieren in geen geval kunnen ontsnappen. Deze zone is vooral bedoeld voor dieren die iets langer moeten blijven. Zo kunnen zij zonder twijfel genieten van een liefdevol ‘ziekenbezoekje’. Deze zone is zowel toegankelijk voor baasjes als dierenartsen en ergotherapeuten.

Plaspaal

Voor de viervoeters die weleens last hebben van een angstplasje, is er een plaspaal voorzien aan de parking. Hier kunnen zij zonder enige gène hun behoefte doen voor ze binnenkomen in de praktijk.

Ruime parking en uitstekende ligging

Onze kliniek is voorzien van een ruime parking met makkelijke toegankelijkheid. Je kan de parking eenvoudig bereiken via de invalswegen.