Loading...

Onze diensten

“We take care of your pet”

“Zorg dragen voor” wordt bij ons bekeken in de ruime zin van de betekenis. Wij willen voor zowel uw dier als voor u als baasje de beste zorgen verlenen, u correct informeren en adequaat handelen in een klimaat van onderling overleg en respect.

Hiervoor beschikken we over een modern en uitgebreid arsenaal aan diagnostische apparatuur en behandelingstechnieken, een grote medicatie- en kwalitatieve voedingsstock, alles samen ondergebracht in ruime en aangename ruimtes om het u en uw dier zo comfortabel mogelijk te maken.

contacteer ons

Winkel en medicatie verkooppunt

Op weekdagen tussen 9 en 19h en op zaterdagen van 9 tot 14h is er een vrije ingang voor informatieve vragen of voor de aankoop van medicatie en onderhoudsproducten aan onze ruime balie. We proberen met een ruim assortiment aan voeding, speeltjes en onderhoudsproducten te voorzien in de noden en behoeften van je dier. Deze producten zijn tevens uitgekozen met een professioneel oog én zijn medisch verantwoord.

Hospitalisatie

We hechten veel belang aan een hygiënische en veilige omgeving voor het dier. Niet voor niets voorzien we in onze kennels een scheiding tussen kat en hond, hetgeen we doen om beiden hun comfort en gemoedsrust te gunnen. Verder voeren we permanente camerabewaking uit en is er airco- en warmteregeling aanwezig in de kennels. Daarnaast hechten we veel belang aan de mentale gezondheid van het dier, waarvoor de uitloopweide geïntegreerd werd.

Medische beeldvorming

Om het dier inwendig te kunnen onderzoeken, maken we gebruik van medische beeldvorming. Hiervoor beschikken we over een RX-machine (voor röntgenfoto’s), een echografie machine (op basis van geluidsgolven in het lichaam) en een echocardio (voor onderzoek van het hart).

Bloedonderzoek

Een bloedonderzoek voeren we intern uit. Zo nemen we in ons eigen labo een staal bloed af van je huisdier en berichten we je in korte tijd over de uitslag.

Cardiologie

Het hart van je huisdier grondig onderzoeken kan bij ons door middel van echocardiografisch onderzoek. Dit stelt ons in staat eventuele hartklachten in een vroeg stadium op te sporen. We beschikken hiervoor over een aparte ruimte zodat we in alle rust de tijd kunnen nemen om tot een correcte diagnose te komen.

Operaties

Indien je huisdier een operatie dient te ondergaan, begeven we ons eerst in de preparatieruimte waar je dier wordt geschoren en steriel gescrubt. Hierna verhuizen we naar de operatieruimte die voorzien is van de nodige apparatuur om je dier veilig onder gasnarcose te brengen en te bewaken. Onze ruime operatiezalen maken het mogelijk drie operaties tegelijkertijd uit te voeren.

Tandheelkunde

Een gezond gebit is van groot belang voor je huisdier, vandaar dat het belangrijk is om gebitsproblemen tijdig aan te pakken. We hebben hiervoor een speciale steriele ruimte ter beschikking en een dentale RX (voor radiografieën). 

Fysiotherapie

Patiënten met chronische arthritis en dieren in revalidatie na een orthopedische ingreep zijn vaak gebaat bij fysiotherapeutische nazorg en opvolging. We beschikken in de praktijk hiervoor over de nieuwste Asa laser, het neusje van de zalm op gebied van lasertherapie die ook bij wondbehandeling en bij tal van andere indicaties met succes kan worden ingezet.

Endoscopie

Voor maag- en darmonderzoek beschikken we over een speciale steriele ruimte. Hier worden onder meer ook vreemde voorwerpen op een niet-invasieve manier verwijderd.

Ontworming en ontvlooiing

Parasieten kunnen het leven van je huisdier aardig zuur maken. Vandaar dat het belangrijk is om hen te laten ontvlooiien en ontwormen. Deze preventieve aanpak beschermt uw dier tegen het merendeel van deze parasieten.

We beschikken over een uitgebreide stock van de meest courante medicatie die vrij af te halen is aan onze balie.

Chirurgie schapen/geiten/herten en hobbyvarkens

Veel mensen hebben in de achtertuin wel ergens een of meerdere schapen of geiten lopen om alles te onderhouden. Ook deze herkauwers en varkens hebben specifieke zorgen nodig en hebben minstens jaarlijks nood een aan onderhoud. Voor al uw vragen hieromtrent en alle zorgen over vaccinaties, klauwverzorging, voedingsadvies tot parasitaire behandelingen, kan u bij ons terecht.

Kippen, konijnen en neerhofdieren

Voor kippen en konijnen voorzien wij zowel de standaard zorgen als meer gespecialiseerde operaties.

Verdoven van op afstand

Losgeslagen of verwilderde dieren terug vangen en in de weide krijgen kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig beschikken wij over het juiste materiaal om u hierbij te helpen. Ons professioneel verdovingsgeweer stelt ons in staat om juist en precies de juiste hoeveelheid anestheticum te injecteren.