Dit zijn de nieuwste gadgets voor je hond of kat!

Zoals ook wij opgenomen worden in de digitale wereld kent ook het dierenspeelgoed een evolutie.

Vergeet kauwspeeltjes, hersenspelletjes, trektouwen, … maak kennis met het dierenspeelgoed 2.0!

Een van de nieuwste snufjes die voorzien is in de elektronische auto’s van Tesla is de dog mode en geloof mij, hiermee zal Elon Musk, CEO van Tesla,  geweldig veel punten scoren bij de dierenliefhebbers onder ons.

Met de dog mode kan je er namelijk voor zorgen dat de temperatuur in je auto geregeld wordt terwijl jij even weg bent. Je hond kan dus veilig in de auto wachten terwijl de temperaturen buiten je auto de lucht in gaan of net onder het vriespunt zakken.

Controleer dus eerst of de auto een dog mode heeft vooraleer je de ramen inbeukt om een hond te redden. Ja, ook daaraan werd gedacht… wanneer de dog mode ingeschakeld is krijg je een melding te zien op het scherm van de Tesla; deze is als volgt: “Geen paniek: de airco staat aan en het is hier momenteel (bijvoorbeeld) 21 graden Celsius.”

We kunnen alleen maar hopen dat ook andere fabrikanten met iets gelijkaardigs op de proppen komen. 

Voor de kattenliefhebbers onder ons bestaat er een gps tracker waarmee je je kat kan volgen op z’n dagelijkse wandeling. De tracker is een beetje vergelijkbaar met de trackers Strava en RunKeeper die door ons gebruikt worden tijdens het sporten. Wat we nog niet kunnen met de pet tracker is de kat aanmoedigen tijdens zijn wandeling: “Goed zo, Figaro!”, “Je bent er bijna!”…

En nu iets waar je dier effectief iets aan heeft… de Petcube! “De wat?” De Petcube is een op afstand bestuurbare laser die je met je smartphone kan bedienen. Nu kan je dus tijdens je middagpauze, vanuit een wachtzaal,… vanuit eender waar spelen met je hond of kat. Hoe-geweldig-is-dit?

Een extra feature: De Petcube is compatibel met Alexa, de spraakassistent van Amazon, op die manier kan je ook vanop afstand spreken tegen je dier!

“Kan het nog beter?” 

Ik hoopte al dat je dit ging vragen… want wist je dat je met gadgets als PetChatz HDX en PawCall ook kan videochatten met je dier? Ze kunnen je zelf opbellen, het enige wat ze dienen te leren is met hun poot de paw-call knop in te drukken. Daarnaast kan je hond naar DogTv kijken terwijl hij op zijn baasje wacht. Zo voorkom je dat hij uit verveling op je meubels gaat kauwen.

Wil je je hond belonen voor zijn goed gedrag? Dan kan je een extra gadget koppelen waarmee je vanop afstand hondensnoepjes kan geven aan je viervoeter. 

Zo, nu weet je wat gekocht voor je viervoeter z’n verjaardag, of toch maar samen ravotten in de tuin?

 

Terug naar overzicht