Hoe kies je de juiste hondenspeeltjes?

Honden houden van spelen, zowel met hun eigenaar als alleen. Speeltijd is voor hen een belangrijke gelegenheid om te bewegen, te genieten van de geestelijke stimulatie en om een band met u op te bouwen! Zorg er dus voor dat u het juiste hondenspeelgoed in uw bezit heeft, want dit is van essentieel belang voor hun plezier en veiligheid.

Veiligheid gaat boven alles

Zorg ervoor dat elk speeltje dat u aan uw hond geeft een geschikte grootte heeft: speeltjes die te klein zijn kunnen worden ingeslikt, wat zowel een verstikkingsgevaar als een gevaar voor hun maag en darmen kan opleveren. Wees ook voorzichtig met touwtjes, linten of elastiekjes, deze kunnen interessant zijn voor een nieuwsgierige hond, maar zullen nooit het juiste speelgoed zijn.

Al het speelgoed waar stukjes vanaf kunnen worden gebeten (zoals de plastic ogen op een knuffeldier) moet worden vermeden. De gouden regel voor ELK speeltje is dat het, zodra het uit elkaar begint te vallen, moet worden vervangen.

Apporteren!

Een tennisbal is de klassieke keus voor een hondenspeeltje. Het stuitert, biedt een interessante textuur om op te kauwen en er kan eenvoudig mee worden gegooid. Frisbees zijn ook fantastisch als uw hond het leuk vindt om te apporteren. Wanneer u een frisbee koopt, let er dan op dat deze van zacht rubber of nylon is. Ze kunnen dan wel niet zo ver vliegen, maar zijn een stuk vriendelijker voor de mond en tanden van een hond.

Een nog interessanter gooispeeltje is iets dat onregelmatig stuitert. Dit is erg amusant voor honden, omdat uw hond niet kan voorspellen waar het naartoe zal stuiteren. Massieve rubberen ballen of ballen met een dik touw als staart zullen stuiteren en onregelmatig rollen.

Dik rubber speelgoed is over het algemeen een goede keus, omdat ermee kan worden gegooid, erop kan worden gekauwd en omdat ze overal naar toe rollen. Een goede manier om uw hond een tijdje bezig te houden is om stukjes hondenkoekjes binnenin een speeltje te stoppen. Hij zal moeten duwen, rollen en kauwen op het speeltje voordat hij de hele traktatie eruit krijgt. Dit kan een erg aantrekkelijke activiteit zijn en zorgt voor veel entertainment bij u!

Piep, piep!

Speeltjes die piepen kunnen ook erg leuk zijn voor honden. Sommige honden zullen alleen op het speeltje zelf kauwen en het laten piepen, maar anderen zullen het gevoel hebben dat ze de lawaaimaker eruit moeten duwen, dus zorg ervoor dat de pieper van binnen goed beveiligd is. Zoals altijd moet het speeltje vervangen worden zodra deze uit elkaar begint te vallen.

Sommige honden houden van zacht gevuld speelgoed. Ze zullen het als een kind behandelen, met zich mee dragen, zich erop werpen, erop zitten en erop zuigen. Iets dat machinewasbaar is, is dus ideaal. De beste “knuffeldieren” zullen diegene zijn die verkrijgbaar zijn bij uw dierenwinkel of dierenartspraktijk.

U zult het meeste uit het speelgoed halen door ze niet allemaal in één keer bij elkaar te leggen. Leg slechts een kleine selectie neer en wissel ze om de paar weken af. Op deze manier blijven de speeltjes nieuw voor uw hond. Speelgoed verstoppen zodat uw hond deze moet vinden is ook een goede manier om hem te verrassen en hem geïnteresseerd te houden in de speeltjes.

Bron: Hills

Terug naar overzicht